7 dager Regnbue Challenge

Mat og livsstil har desidert størst betydning 

for hvordan genene dine oppfører seg

Hei, jeg er Bente B. Braathen

&

BIOBOOST 

Hvordan jeg som designer endte opp å jobbe med helse og ernæring? 

Både kost, klær og interiør handler om livsstil, hvordan vi føler oss, hvordan vi liker å kle oss og hvordan vi liker å ha det rundt oss, og med oss selv.

Jeg har alltid vært interessert i mat og helse og da jeg flyttet for meg selv for å studere, var en "Vitamin Bible" noe av det første jeg kjøpte meg. Jeg skjønte tidlig at hardkjøret i "The Big Apple" kom til å kreve sitt, så jeg måtte sørge for viktig næring for å kunne prestere på et høyt nivå over tid!

Da barne mine plutselig ble syke, (Crohns, tarmsvikt og epilepsi) ble det aller viktigste for meg å finne ut hvorfor de hadde blitt syke, så jeg som mor kunne gjøre mitt, for å rette opp det som hadde gått galt. Det var lite hjelp å få av legene vi møtte, som stort sett alle sa det samme: “Det er ingen kjente årsaker til kroniske sykdommer, dette må dere bare akseptere, og for all del ikke søk om sykdommene selv på nettet”. De insisterte på at barna skulle fortsette å spise som før, men på sterke medisiner med sterke bivirkninger. 

Vi tok grep og guttene ble frie for symptomer.

Selv ble jeg kvitt plager jeg har slitt med gjennom livet, som jeg trodde var normalt og ting jeg måtte leve med. Vanlige plager som kroniske ledd smerter, inflammasjon i nervesystemet, kronisk bihulebetennelse og hormonelle ubalanser.

 

“Galskap er å gjøre de samme tingene om og om igjen å forvente forskjellig resultat”.

ALBERT EINSTEIN

 

Dr. Google ble redningen og det førte meg til medisin studier, ernæringsterapi og videre kurs innen Funksjonell Medisin.

Det har blitt mange store og små endringer i livet, og har jeg ikke angret på! Ikke bare barnas, men mitt liv og min helse har også endret seg til det bedre. Jeg føler meg yngre og mer energisk i dag, enn noen gang. 

Akademisk bakgrunn

Hva er din historie? Den vil jeg gjerne høre.

Livshistorien er utrolig viktig for å klare å nøste opp når sykdom eller biologiske ubalanse har fått lov å feste grep.

Når var sist du følte deg skikkelig bra, full av energi, godt humør og ingen spesielle helseplager du kan huske?

Du har kanskje forsøkt å finne årsaker selv, men det er ofte fint å ha noen prate med for å få et klarere bilde og noen som ser deg "utenfra". Siden minst 75% av immunforsvaret vårt sitter i tarmen, er det naturlig å starte fokus med å rette opp eventuelle ubalanser og lekk tarm. 

Føler du at helseproblemene dine har tiltatt etter pandemien? 

I så fall er du ikke alene. Mange opplever nevrologiske problemer, hormonelle ubalanser og histamin intoleranser etter gjennomgått virusinfeksjon.

Har du et helseproblem du ønsker å finne årsak til, så du kan forsøke å reversere det? Eller ønsker du bare å forebygge og optimalisere helsen din? Driver du med idrett er det vel så mye å hente på å gi kroppen alle de viktige ko-faktorene for å prestere bedre, enn tipp topp utstyr.  

Bestill en gratis bli kjent samtale og finn ut om funksjonell ernæringsterapi er noe for deg?

Bestill gratis Bli-kjent-samtale her