BioBoost😜Bente

Takk for at du kikker innom denne siden om meg!

Jeg brenner for å hjelpe deg å nå målene dine om å bli den du selv vet at du skal være, trives i din egen kropp, godt humør og skikkelig god energi!

Jeg har klart det, klart du kan óg!

 

Bestill en gratis bli-kjent-samtale

 

 

Mitt store interessefelt er sammenhengen mellom hjerne og tarm.

Vi danner signalstoffer både i tarmen og hjernen og det sendes ni ganger flere signaler fra tarmen til hjernen, som vi kan påvirke med maten vi spiser. 

Hormone våre er også signalstoffer, også disse påvrikes av tarmhelsen og påvirker alt fra hjernefunksjon til immunforsvar.

I overgangsalderen når vi plutselig produserer mye mindre hormoner blir vi ekstra følsomme for ubalanser i tarmen og kan lettere merke at leveren ikke klarer å rydde opp like godt som før. Det oppstår stagnasjoner og mange føler at de holder på alt. 

Et typisk symptom på treg avgiftning kan være at det føles ut som om hodet er fylt med bomull og du stadig glemmer ord eller hva du skulle til å gjøre. Dette føles skremmende og kan gå veldig utover humøret og da hjelper det ikke at det føles som forbrenningen har dratt i håndbrekket så midjen bare vokser, mens energi og selvfølelsen synker!

 

Da jeg lærte om alle fargene i maten og hva de gjør i kroppen, endret det livet mitt!

De naturlige fargestoffene i maten vi spiser er molekyler vi kan kalle for ko-faktorer. De utgjør en enorm verktøykasse så kroppen til enhver tid har tilgang på det den trenger for å reparere og vedlikeholde, ikke bare holde deg gående på sparebluss.

De kan rett og slett overstyre dine gener!

Det er derfor vi sier at genene ikke er vår skjebne - det er livsstil og miljø som styrer hvordan genene dine oppfører seg.

Med mange kjedelige "genetiske" sykdommer i familien har det vært viktig for meg å se at jeg kan både bremse aldringsprosessen og utvikling av livsstilsykdommer ved å tilføre kroppen det akkurat min kropp kan trenge ekstra av.

 

MIN HISTORIE

Funksjonalitet og farger har alltid vært ekstremt viktig for meg. Et fint design og utseende uten riktig god funksjon, er lite verdt hverken for bolig, klær, utstyr, gjenstander eller kropp. ​Jeg vet hva jeg snakker om. Tidligere har jeg jobbet som designer, først i et stort motehus i New York, senere i klesindustrien her i Oslo før jeg endte som interiørarkitekt for private hus og hytter.

Hvordan jeg som designer endte opp å jobbe med helse og ernæring? 

Både kost, klær og interiør handler om livsstil, hvordan vi føler oss, hvordan vi liker å kle oss og hvordan vi liker å ha det rundt oss, og med oss selv. Jeg har alltid vært interessert i mat og helse. Da jeg flyttet for meg selv for å studere, var "Vitamine Bible" noe av det første jeg kjøpte meg. Jeg skjønte tidlig at hardkjøret i "The Big Apple" kom til å kreve sitt, så jeg måtte sørge for god næring for å kunne prestere på et høyt nivå over tid!

Da barne mine plutselig ble syke, (Crohns, tarmsvikt og epilepsi) ble det aller viktigste for meg å finne ut hvorfor de hadde blitt syke, så jeg som mor kunne gjøre mitt, for å rette opp det som hadde gått galt. Det var lite hjelp å få av legene vi møtte som stort sett alle sa det samme, “Det er ingen kjente årsaker til kroniske sykdommer, dette må du bare akseptere, og for all del ikke søk om sykdommene selv på nettet”. De insisterte på at barna skulle fortsette å leve som før, men på sterke medisiner med sterke bivirkninger. 

Vi tok grep og guttene ble friske. Selv ble jeg kvitt plager jeg har slitt med gjennom livet, som jeg trodde var normalt og ting jeg måtte leve med, som kroniske ledd smerter, inflammasjon i nervesystemet, kronisk bihulebetennelse og hormonelle ubalanser.

“Galskap er å gjøre de samme tingene om og om igjen å forvente forskjellig resultat”.

 

Dr. Google ble redningen og det førte meg til medisin studier, ernæringsterapi og videre kurs innen Funksjonell Medisin. Det har blitt mange store og små endringer i livet, og har jeg ikke angret på! Ikke bare barnas, men mitt liv og min helse har også endret seg til det bedre. Jeg føler meg yngre og mer energisk i dag, enn noen gang. 

DIN HISTORIE?

Hva er din historie? Den vil jeg gjerne høre. Livshistorien er utrolig viktig for å klare å nøste opp når sykdom eller biologiske ubalanse har fått lov å feste grep. Når var sist du følte deg skikkelig bra, full av energi, godt humør og ingen spesielle helseplager du kan huske?

Du har kanskje forsøkt å finne årsaker selv, men det er ofte fint å ha noen prate med for å få et klarere bilde og noen som ser deg "utenfra". Siden minst 75% av immunforsvaret vårt sitter i tarmen, er det naturlig å starte fokus med å rette opp eventuelle ubalanser og lekk tarm. 

Visste du at stress og mat som stresser kroppen er en av de største årsakene til alle livsstilsykdommer? Sykdom som autoimmun sykdom, kronisk inflammasjon, kronisk fatigue, stoffskiftesykdom, metabolsk sykdom (diabetes, overvekt, hjerte- og karsykdommer) og kreft. Mange kalles isiopatiske sykdommer - sykdommene konvensjonell medisin ikke ser noen årsak til, og tyr til symptomlindrende medikamenter med bivirkninger som gir enda flere uheldige symptomer på sikt.

Har du et helseproblem du ønsker å finne årsak til, så du kan forsøke å reversere det? Eller ønsker du bare å forebygge og optimalisere helsen din? Driver du med idrett er det vel så mye å hente på å gi kroppen alle de viktige biokjemiske faktorene for å prestere bedre, enn tipp topp utstyr.  

Bestill en gratis bli kjent samtale og finn ut om funksjonell ernæringsterapi er noe for deg?

Bli kjent samtale

Her kan du lese mere om meg, utdannelsen min og mine interesser

Min bakgrunn