Om funksjonell ernæringsterapi

Hva er funksjonellmedisinsk ernæringsterapi?

I dagens samfunn er det vanskelig å vite hva vi skal spise. Vi blir bombardert i media, av familie, venner og kjente om hva som er sunt og hva vi bør spise. Hva som fungerer for noen er ikke nødvendigvis riktig mat for deg. En naturmedisinsk ernæringsterapeut gir persontilpasset kost og livsstilsråd basert på dine symptomer, biokjemiske ubalanser, livssituasjon og ønsker.   

Naturmedisinsk ernæringsterapi er en helhetlig og komplementær behandlingsform hvor vi fokuserer på årsaken til helseproblemer gjennom analyse av din helsehistorie, symptomer og livsstil. Det er viktig å identifisere triggere til alle helsemessige utfordringer for å kunne løse opp i problemet.

Sammen kommer vi frem til tiltakene som er gjennomførbare for deg i din situasjon. Riktige og ofte små endringer kan ha stor effekt enten det gjelder fordøyelse, energi, immunforsvar, smerter, vekt eller selvfølese.

Hvor mange konsultasjoner du bør ha avhenger av hvor store plager du kommer med, hvor store endringer du selv ønsker å gjøre og hvor mange tester og prøver du ønsker å få gjennomført.

Mange sliter med symptomer på plager flere forskjellige steder i kroppen. Selv om plagene og sykdommen kan se ut til å være helt forskjellige, kan de henge sammen og komme fra samme underliggende årsak. Finner vi årsaken og behandler den først, vil ofte flere symptomer slippe taket etterhvert. Alle kroppens systemer og funksjoner henger tett sammen, det er derfor det er så utrolig viktig å se hele kroppen under ett.

Hvor mange konsultasjoner er vanlig å ha?

 

 

Når du bestiller første time vil du få tilsendt et omfattede spørreskjema for å kartlegge helsen din. Dette tar du med deg ferdig utfylt til første konsultasjon. Det er fint hvis du tar med deg svar på de siste blodprøvene dine og tester du har tatt tidligere.

For best resultat anbefales det å regne med 4-6 konsultasjoner over 6-12 uker for å komme godt i gang med forbedringer. En varig endring for å optimalisere best mulig helse tar ofte tid, men du bestemmer selv hvor lenge og hvor ofte du vil komme.

Første time tar som regel 75 minutter hvor vi går igjennom din helsehistorie og undersøker nærmere hva dine symptomer kan stamme fra. Etter timen får du tilsendt skriftlige instruksjoner om hva du trenger å gjøre til neste time, som kan være i forhold til kosthold, tilskudd, mentale og fysiske tiltak.

Etter 7 til 10 dager er det viktig med en oppfølging for å gå igjennom hvordan tiltakene fungerer for deg slik at vi raskt kan gjøre endringer i forhold til dine spørsmål og tilbakemeldinger. Det er viktig at vi sees igjen raskt i startfasen slik at du kommer fortest mulig på rett vei. Jeg pleier å sette av 30-45 minutter, ønsker du mer får du selvfølgelig det, og du betaler kun for tiden du er her.

Den tredje behandlingen setter vi opp rundt 2 til 3 uker etter besøk nummer to og tar ca. 30 minutter. Da har det gått tilsammen 3-4 uker siden du kom i gang og det er først nå vi kan forvente målbar bedring. Vi gjør kanskje noen små justeringer og legger opp en plan du skal følge i 6-8 uker til hvis det trengs.

Videre oppfølginger holder det som regel med 15-30 minutter, for å gå gjennom om ting fungerer og for å legge en plan videre. Mange ønsker å  fortsette med jevnlige møter til 1-2 ganger i året for å lettere holde seg til planen, og for små korrigeringer og justeringer etter behov.

 

Du bestemmer selv om du ønsker å betale for enkeltstående konsultasjoner eller om du vil betale for en pakkepris på 5 ganger. Dette kan du bestemme deg for etter første konsultasjon hvis du er usikker når du bestiller første time.

Er du usikker på om funksjonellmedisinsk ernæringsterapi er noe for deg, så ta kontakt for en uforpliktende prat. Ring meg eller bestill en gratis forhåndskonsultasjon, for å finne ut om dette kan være noe for deg.

For å komme raskere i mål vil du ofte bli anbefalt å ta biologiske analyserer og tester ved private laboratorier som bla. Lab1 i Sandvika. Ved gjennomgang av noen prøvesvar trenger vi som oftest en times konsultasjon.

Noen urtemedisiner og tilskudd kan være vanskelig å finne i Norge, så det kan hende jeg anbefaler deg å bestille fra USA eller kjøpe i Sverige.

Velkommen til naturmedisinsk ernæringterapi - den mest effektive måten å bli den beste versjonen av deg selv.

BioBoost 

Nadderudveien 6A

1357 Bekkestua

Tel: +47 918 52721

© 2021 BioBoost

  • Instagram
  • Facebook Social Ikon
  • Linkedin Sosiale Ikon
  • Pinterest